KRESZ vizsga

A vizsgára semmi mást nem kell magaddal vinned, mint egy fényképes igazolványt az azonosításhoz.

A vizsga során számítógépes tesztlap kitöltésével kell bizonyítanod, hogy elsajátítottad a KRESZ szabályokat. 55 kérdést fogsz kapni, kérdésenként 1 perc áll majd a rendelkezésedre. Ha esetleg nem tudod a választ egyből, akkor érdemes továbblépni a következőre, hiszen a legvégén a meg nem válaszolt kérdéseket újra felteszi a gép, persze akkor már csak az egy percből megmaradt másodpercekig tudsz majd újra foglalkozni a témával.

Amire sajnos nincs lehetőség, az a javítás. Tehát, ha valamit bejelöltél, akkor utólag már nem tudod módosítani, ezért mindig alaposan olvasd el az adott kérdést és ne az legyen a cél, hogy gyorsan válaszolj, hiszen sok esetben a sikertelen vizsga oka nem a felkészületlenség, hanem a figyelmetlenség.

 

A fent említett 55 kérdésből 10 képes feladat, ami egyenként 3 pontot, a többi 45 pedig 1 pontot ér. 10 hibapontod lehet, tehát legalább 65 pontot kell összegyűjteni a sikeres vizsgához. A tesztkérdések lehetnek vezetéselméleti, vezetéstechnikai vagy közlekedési szabályokkal kapcsolatosak, illetve műszaki jellegűek. Ha megválaszoltad az összes  kérdést, akkor a gép azonnal kiértékeli, és közli az eredményt. Van rá lehetőség, hogy megnézd a hibás válaszokat; a program megmutatja, hogy hol hibáztál, ha hibáztál.

 

Jó tanács, hogy sokat gyakorolj tesztlapokon vagy teszt CD-n, hogy ne érjen váratlanul, hogy gyorsan és pontosan kell dönteni! Főleg a képes feladatoknál figyelj, mert több pontot veszíthetsz vele!

 

A vizsga díja 4600 Forint. Ha elsőre nem sikerült, akkor pár héten belül érdemes újra megpróbálni, de előtte gyakorold be azokat a témaköröket, amelyekben hibáztál! Ha sikeresen vetted az akadályt, irány a rutinpálya, ahol már a gyakorlati feladatok várnak!